Univerza v Mariboru,
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko,
Inštitut za robotiko, 

objavljamo 

RAZPIS ROBObum 2016

Državno robotsko tekmovanje ROBObum 2016 za osnovnošolce in srednješolce, ki bo potekalo v torek, 17. maja 2016, v avli objekta G2 na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, v naslednjih kategorijah:

A) ROBOsled - tekmovanje s samogradnimi mobilnimi roboti,
B) RoboCupJunior Slovenija Open.

Prijave ekip na državno tekmovanje z izpolnjeno prijavnico, poslano na elektronski naslov robobum.feri(at)um.si, bomo sprejemali od 4. aprila do 22. aprila 2016

KATEGORIJA ROBOsled

Tekmovanje samogradnih mobilnih robotov za sledenje črni črti iz sestavljanke SLEDIbot (ali sorodnih sestavljank) organiziramo v naslednjih razredih:

  • ROBOsled DIRKAČ,
  • ROBOsled POZNAVALEC.

V razredu ROBOsled DIRKAČ se ekipe pomerijo v hitrostni vožnji mobilnih robotov po črni črti. V razredu ROBOsled POZNAVALEC se ekipe pomerijo v poznavanju delovanja in gradnji SLEDIbot-a.

Na državnem tekmovanju ROBOsled lahko sodelujejo učenci oz. ekipe učencev osnovnih šol, ki so sodelovali na regijskem predtekmovanju in so na njem zasedli eno od prvih treh mest. Na regijsko predtekmovanje se lahko prijavite pri lokalnem organizatorju (glej seznam predtekmovanj v nadaljevanju razpisa). Tiste osnovne šole, v okolici katerih ni bilo organiziranega regijskega predtekmovanja, pa lahko prijavijo učence oz. ekipe učencev neposredno na državno tekmovanje.

Tekmovalne ekipe se lahko potegujejo tudi za Glavno nagrado ROBOsled, pri kateri se bodo upoštevali doseženi rezultati iz obeh razpisanih razredov tekmovanja ROBOsled.
Rok za prijave na državno tekmovanje ROBOsled je petek, 22. april 2016.

KATEGORIJA RoboCupJunior Slovenija Open  

RoboCupJunior je svetovno robotsko tekmovanje za učence osnovnih šol in dijake srednjih šol v razredih:

  • Reševanje Črta,
  • Reševanje Labirint,
  • Reševanje Cospace,
  • Nastop (prej Ples) in
  • Nogomet.

Za vse razrede tekmovanja RoboCupJunior veljajo zadnja pravila tekmovanja, objavljena na tej povezavi. Če na navedeni povezavi niso objavljena prirejena pravila, veljavna za RoboCupJunior tekmovanje v Sloveniji, tedaj veljajo za državno tekmovanje RoboCupJunior Slovenija aktualna svetovna pravila tekmovanja, ki so objavljena na spletni strani: http://rcj.robocup.org. Ta pravila za letošnje leto omejujejo sestavo tekmovalne ekipe na najmanj dva člana oziroma največ šest članov.

Na državnem tekmovanju RoboCupJunior Slovenija za osnovne šole lahko sodelujejo ekipe učencev, ki obiskujejo osnovno šolo v Sloveniji, do vključno 9. razreda. Za sodelovanje slovenskih ekip učencev osnovnih šol na svetovnem RoboCupJunior tekmovanju  pa veljajo določila svetovnega RoboCupJunior tekmovanja o starosti članov tekmovalnih ekip, ki so sicer objavljena na spletni strani: http://rcj.robocup.org.  Za ekipe dijakov srednjih šol veljajo določila svetovnega tekmovanja o starosti članov.
Na državnem tekmovanju RoboCupJunior lahko sodelujejo ekipe učencev osnovnih šol ali dijakov srednjih šol, ki so sodelovale na regijskem predtekmovanju in so na njem zasedle eno od prvih treh mest. Seznam regijskih predtekmovanj RoboCupJunior, ki bodo izvedena v šolskem letu 2015-2016, je objavljen v nadaljevanju razpisa. Na regijsko predtekmovanje se prijavite pri lokalnem organizatorju. Organizator državnega tekmovanja RoboCupJunior si pridržuje izključno pravico, da po svoji presoji, v okviru zmožnosti izvedbe državnega tekmovanja, povabi na državno tekmovanje več kot tri ekipe z regijskega tekmovanja. 

Rok za prijave na državno tekmovanje RoboCupJunior za OŠ in SŠ je petek, 22. april 2016.

Maribor, 29.2.2016


 
Koordinator organizacijskega odbora ROBObum 2016:
izr. prof. dr. Aleš Hace
Univerza v Mariboru
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Inštitut za robotiko
Smetanova ul. 17, SI-2000 Maribor
E-pošta: ales.hace(at)um.si  
Tel.: 02 220 7301
 
Vodja Inštituta za robotiko:
prof. dr. Miro Milanovič
 
Organizacijski odbor:
Aleš Hace
Alenka Hren
Boris Curk
Darko Hercog
Franc Mihalič
Božo Bratina
Suzana Uran
Miro Milanovič